Märken

Skhoop

Skhoop – The Original Skirt Company-  har sedan 1999 skapat funktionella och trendiga kläder med aktiva tjejer som målgrupp. Företaget grundades i Åre av Sissi Kewenter då behovet av ett smidigare alternativ till täckbyxor växte.

Till en början tillverkades endast termokjolar för lugnare vinteraktiviteter. Idag har Skhoop utökat sitt utbud med kjolar för alla möjliga aktiviteter året om. Målet är att erbjuda ett snyggt och funktionellt plagg som fyller kunden med glädje. Visst har de lyckats?

Se utbudet och avgör själv.

Dobsom

Det svenska familjeföretaget Dobsom grundades i Skåne år 1986. De skapar funktionella sportkläder med fokus på smidighet och passform. Företaget strävar efter att skapa produkter av hög kvalité med stor variation, för att varje kund ska kunna hitta just det plagg han eller hon söker.

Dobsom lägger dessutom stor vikt vid en miljövänlig produktion samt hög arbetsstandard.

Dobsom är en av de större (Tillsammans med Skhoop) på termokjolar.

Se utbudet här.

Urberg

Urberg, det nya varumärket från Outnorth, tillverkar kläder och utrustning för aktiva människor som tycker om att vara utomhus. Vid produktionen har de hämtat inspiration från det skandinaviska urbergets stabilitet, vilket återspeglas i deras varor. De strävar efter att skapa hållbara produkter som är anpassade efter det skandinaviska klimatet. Lite mindre utbud – men mer unikt i utförandet.

Vaude

VAUDE är ett tyskt familjeföretag som grundades av Albrecht von Dewitz. De tillverkar produkter för cykling och bergsport, samt ryggsäckar och väskor.

VAUDE beskriver sig själva som det mest miljövänliga företaget i Europa som levererar varor för utomhusaktiviteter. De lägger stor vikt vid ett miljötänk både vid produktionen och vid den färdiga produkten. Se utbud av täckkjolar