Skhoop Termokjol

Skhoop är ett av de mest kända märkena gällande termokjolar. Inte så konstigt då Sissi Kewenter på företaget anses vara “termokjolens moder”. 

skhoop original

Original Skirt Black

En svart termokjol som är en av de mer klassiska modellerna i Skhoops sortiment. Med sin längd (88 cm fram och bak) värmer den hela benen och utgör således ett gott alternativ till termobyxor.

Yttertyget är vattenavvisande och 2-vägsdragkedjan i kjolens sida gör den mycket enkel att ta på och av. Det finns också en 1-vägs dragkedja på vänster sida för att kunna justera vidden nertill. Kommer med två handfickor och hällor för skärp.

Till Butik / Beställ 

Mina Mid Down

Mina Mid Down Skirt (Vinröd och svart)

En längre termokjol (slutar mellan knä och fotled) som kan väljas i färgerna vinröd eller svart. Kjolen är något längre därbak för att både ge vindskydd och en snygg silhuett. Bak i midjan finns en resår för att öka passformen och det finns också hällor för att kunna använda skärp. Yttermaterialet är helt i polyester och fyllningen är 80 % dun samt 20 % fjäder.

Till Butik / Beställ 

Mini Down Skirt

Mini Down Skirt är den kortaste termokjolen i Skhoops sortiment. Kjollängden där fram är 37 cm, medan längden där bak är 40 cm. Passar till exempel bra till höftlånga jackor för att hålla baken varm – utan att behöva ha en lång vinterjacka. Mini Down skirt kommer med en myntficka, hällor i midjan för skärp och en 2-vägsdragkedja där fram för att enkelt kunna ta av och på kjolen. Yttermaterialet är av polyester och fyllningen av 80/20 dun och fjäder

Till Butik / Beställ 

alaska long down skirt

Alaska Long Down Skirt

Den här termokjolen är riktigt varm, lång och ett gott alternativ till termobyxor. Yttermaterialet är av 100 % polyester och fyllningen av 80 % dun och 20 % fjäder. Täckkjolen har vattenavvisande egenskaper, men är inte vattentät. I midjan finns hällor för skärp. I storleken M är kjolen 87 cm där fram och 90 cm där bak.

Till Butik / Beställ 

Skhoop täckkjol

Short Down Skirt

Short Down Skirt är en av Skhoops kortare termokjolar med längden 44 cm fram och 52 cm baktill. Storleksskillnaden är delvis för smidighet, delvis för estetiken. Är för kort för att värma benen, men håller däremot rumpa och lår varma. På varje sida finns dragkedjor som gör den lätt att komma ur och ta på sig. Nedtill finns en YKK-dragkedja för att justera vidden. Har två handfickor, bälteshällor, resår bak i midjan och har ett yttermaterial av 100 % polyester. Fyllningen är av 80/20 dun/fjädrar.

Till Butik / Beställ 

Se hela utbudet från Skhoop hos Outnorth här

Skhoop täckkjolar kopiera

Skhoop

Grunden till företaget Skhoop lades redan 1999 då Sissi Kewenter bestämde sig för att starta upp i sina hemtrakter i Åre. Som den första tillverkaren av den funktionella termokjolen har detta plagg sedan blivit kärnan i verksamhetens utbud. Från att första året inte lyckats sälja mer än ungefär 20 kjolar har försäljningen ökat snabbt till dagens omkring 20 000 kjolar som även säljs utanför Sveriges till länder i Europa, USA och Kanada. Med tiden har man utökat utbud med upp mot 28 olika korta och långa modeller.

År 2013 vann grundaren Sissi Kewenter Peak Innovation på Guldgalan och samma år fick hon även ta emot utmärkelsen Overall Winner på ISPO-mässan i München för sin korta termokjol med en innerkjol som gick att ta av.

Inspiration till produkterna hämtar man från fjället där det ställs tuffa krav på de kläder man bär under aktiviteterna utomhus. Grunden för produkterna ligger på mode och tillbehör med funktion. Produkter som förstås också passar lika bra i andra miljöer än fjällen.

Sen starten har utbudet av fritidskläder breddats och numera tillverkar man också bland annat jackor, västar, tröjor, mössor och underställ. Främst vänder sig produkterna till kvinnor men ett mindre utbud av kjolar och strumpor finns även i barnstorlekar.